Gracen tarina alkaa ilmestyä syksyn 2015 aikana

Kun Betty ja myrskyn vuodet ilmestyi viime talvena loppuun, ajattelin pitää edes vähän taukoa kirjoittamisesta, koska olin kirjoittanut kaksi romaania vuoden sisään. Mutta niin vain kävi, etten voinut pysyä poissa Koivurannasta.

Niinpä olen kevään mittaan kirjoitellut sarjaan kuudetta osaa - tai sitten ensimmäistä, miten sen nyt ottaa. Tässä blogissa joskus ilmestyvä tarina kun kertoo jo seuraavasta sukupolvesta ja ennen kaikkea Bettyn tyttärestä Gracesta. Minua jännittää ainakin yhtä paljon kuin silloin, kun aloin julkaista ensimmäistä Betty-kirjaa: entä jos ette pidäkään?

En uskalla vielä sanoa, koska kirja alkaa tässä blogissa ilmestyä, mutta mahdollisesti tämän vuoden aikana.

Kommentit

 1. Miten voit edes EPÄILLÄ , ettemme pitäisi siitä!
  Odotamme malttamattomina, mutta muokkaa rauhassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän minä tiennyt Bettyäkään julkaistessa, pidättekö te siitä! :D Muokkaamaan en ole vielä päässyt, kun itse tarinakin on vielä kesken, mutta nyt on taas toivoa, kun kirjoittaminen sujuu kahden kuukauden tauon jälkeen. :)

   Poista
 2. Hei! Nämä 5 edellistä osaa on inspiroinut niin paljon, että aloin kirjoittamaan kunnolla omaa tarinaa. Olen haaveillut muutamia vuosia että saisin edellisiä tarinanalkuja julkaistuja blogin muodossa, mutta nämä sai aikaan että todellakin kohta saan viimeisimmän tarinan valmiiksi :) Kiitos näiden julkaisemisesta! Kysyisin sellaista, kun itsekin olen miettinyt tällaista blogin muodossa julkaisemista, miten säilytät tekijäinoikeudet näihin tarinoihisi? Ettei kukaan pysty kopioimaan ja väittämään heidän kirjoittamikseen? Tai miten neuvoisit tekemään? Olisin kiitollinen jos pystyt vastaamaan :) Innolla odotan Gracen tarinan alkamista! <3 /Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun ihana kuulla, että Betty on auttanut sinua(kin) kirjoittajana! Eikö ole mahtava tunne, kun saa tekstin valmiiksi. :)

   Kaikkea taiteellista tuotosta suojelee Suomen tekijänoikeuslaki.Bettyn alkuosathan ovat itsekin niin paljon velkaa entisajan tyttökirjoille, että juuri sen tähden en koskaan edes harkinnut niiden tarjoamista kaupallisille kustantajille - eräänlaisena "fan fictionina" uskalsin ne blogissa julkaista.

   Toisaalta teksti on silti omaani ja noihin ensimmäisiin osiin taisin (c)-merkinnän lisätä, mutta en ole enää myöhemmin sitä käyttänyt. Jos joku tätä suoraan plagioi, hänet on helppo saada kiinni, ja ideathan taas ovat vapaata riistaa. Yhtä lailla kirjapainossa painettua kirjaa voi kopioida - itse asiassa tällainen netissä julkaistu on helpommin suojattavissa, kun plagiaatit voi paljastaa googlettamalla.

   En tiedä osaisiko joku muu vastata tähän paremmin, mutta itse tosiaan luotan Suomen lakiin ja siihen, että voin todistaa omalla koneellani olevien tiedostojen perusteella olevani tekstin alkuperäinen kirjoittaja. :)

   Poista
 3. Mahtavaa!! Juuri jokunen päivä sitten tuli mieleeni, että mitäköhän Beety / Grace-rintamalle kuuluu!! Ihanaa, että kuuluu :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisää voi kuulua aika piankin, kunhan vain saan mammuttipituisen käsikirjoituksen muokattua julkaisukuntoon... :)

   Poista

Lähetä kommentti